WIL JE BADMINTON GEWOON EENS PROBEREN

Een keer meespelen?

Meespelen kan zeker en dit mag zelfs drie avonden* voordat je een definitieve beslissing neemt over je lidmaatschap. Ook lid worden halverwege het seizoen is geen probleem, je betaalt dan na de drie oefenavonden alleen contributie over de resterende avonden van het seizoen. Hiernaast betaal je ook het eenmalige inschrijfgeld van € 10,-.
Je kunt in deze drie weken dan ook op je gemak de sportieve sfeer op de baan en als je wilt na afloop de gezelligheid van de BCO proeven in de sportkantine.

* Deze drie avonden regel geldt alleen voor personen die nog niet bekend zijn met de BCO.

Hoe vaak kan ik spelen?

Ons seizoen loopt ongeveer van september tot en met juni van het daaropvolgende jaar. De weken die wij niet kunnen spelen zijn de zomervakantieweken basisonderwijs van de regio Zuid-Nederland. Alle andere vakanties gedurende het jaar kan er gewoon gespeeld worden. Dit geeft op elk speelseizoen gemiddeld 45 weken speelplezier.

Is badminton duur?

In zijn algemeenheid niet en bij de BCO al helemaal niet. Als je het aantal weken dat je per jaar kunt spelen afzet tegen de contributie die je betaalt is het zelfs goedkoop te noemen. Je betaald € 105,- per seizoen als je gebruik maakt van automatische incasso. Zodra je zeker weet dat je wilt gaan badmintonnen, adviseren wij om in een goede sportzaak een paar goede schoenen te kopen. Ook kun je hier informatie inwinnen over een badmintonracket (als je wilt kun je de eerste weken ook gebruik maken van een leenracket van de BCO). De keuze van het sporttenue is vrij en kan zo duur gemaakt worden als dat je zelf wilt.

Training

Twee keer per seizoen organiseert de Technische Commissie trainingssessies. Deze sessies worden gegeven gedurende vijf opeenvolgende weken en duren 40 minuten. In deze tijd oefen je dan met anderen onder leiding van ex-competitiespelers van onze club. Niet alleen beginners maken gebruik van de mogelijkheid van een training, maar ook voor gevorderden is het aan te bevelen. Bij gevorderden worden andere aspecten van het badminton belicht als bij beginnende spelers.

Ik wil het eens proberen